Tejfölös-gombás harcsapaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös-gombás harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé
  • 20 dkg gomba (lehet erdei, de csiperke is)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd áttört fokhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 2 nagyobb zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 ek liszt
  • kevés étolaj
  • kevés pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

Filézett harcsából 1 kilónyit egyenlő darabokra vágunk, kicsit megsózzuk.

Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)

Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás alapot készítünk. Enyhén felöntjük vízzel, vagy alaplével.

Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.

A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához.  Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához. Rövid idő alatt összefőzzük.

Tipp:

Galuskával tálaljuk, amit frissen átforgathatunk kevés tejfölben is.

Újhagyma zöldjével, vagy snidlinggel díszíthetjük tálaláskor.