Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült lazacfilé mángold ágyon recept

Sült lazacfilé mángold ágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szelet norvég lazacfilé
    • 6 levél mángold
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg csiperke gomba
    • 1 nagy édes burgonya fele
    • 4 szál sárgarépa
    • citrom
    • őrölt fekete bors
    • olívaolaj
    • petrezselyemlevél
    • olívabogyó
    • chilipaprika

    Elkészítése:

    A halat sózom, borsozom, s facsarok rá citromlevet, majd beteszem a hűtőbe.

    A mángoldot csíkokra, a fokhagymát apróra, a gombát félbe vágom, a répát megpucolom, az édes krumplit félbevágom, majd felszeletelem.

    A lazacfiét három részre vágom, beteszem egy olívaolajos serpenyőbe bőrével lefelé.

    Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, belarakom az édesburgonyát és a répákat, fűszerezem. Amikor félig puha, megfordítom, hozzáadom a gombát és a mángoldot, fűszerezem, a mángoldra rászórom az aprított fokhagymát. Ekkor bekapcsolom a lazac alatt is a tűzhelyet, elkezdem sütni, kis idő után megfordítom, fűszerezem.

    Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek a párolt mángoldból, ráhelyezek egy szelet lazacot, melléteszem a zöldségeket, díszítem citromszelettel, olívabogyókkal, petrezselyemlevéllel és chilipaprikával.

    Tipp:

    Úgy gondoltam, hogy egy finomsággal kényeztetem magam, s ezt készítettem. Az édes krumpli kissé drága, ezért – bár ízre nem ugyanaz – normál krumplival, esetleg csicsókával helyettesíthető. Mángold helyett használhatunk spenótot, azzal is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá