Hozzávalók:
Elkészítése:
A halat sózom, borsozom, s facsarok rá citromlevet, majd beteszem a hűtőbe.
A mángoldot csíkokra, a fokhagymát apróra, a gombát félbe vágom, a répát megpucolom, az édes krumplit félbevágom, majd felszeletelem.
A lazacfiét három részre vágom, beteszem egy olívaolajos serpenyőbe bőrével lefelé.
Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, belarakom az édesburgonyát és a répákat, fűszerezem. Amikor félig puha, megfordítom, hozzáadom a gombát és a mángoldot, fűszerezem, a mángoldra rászórom az aprított fokhagymát. Ekkor bekapcsolom a lazac alatt is a tűzhelyet, elkezdem sütni, kis idő után megfordítom, fűszerezem.
Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek a párolt mángoldból, ráhelyezek egy szelet lazacot, melléteszem a zöldségeket, díszítem citromszelettel, olívabogyókkal, petrezselyemlevéllel és chilipaprikával.
Úgy gondoltam, hogy egy finomsággal kényeztetem magam, s ezt készítettem. Az édes krumpli kissé drága, ezért – bár ízre nem ugyanaz – normál krumplival, esetleg csicsókával helyettesíthető. Mángold helyett használhatunk spenótot, azzal is nagyon finom.