Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hal spenótszósszal recept

Sült hal spenótszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg tilápia halfilé (fagyasztott)
    • 1 ek hal fűszerkeverék
    • 3 ek finomliszt
    • őrölt bors

    Szósz:

    • 5 dkg vaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 40 dkg spenót
    • 1 kk borsikafű
    • 1 marék reszelt sajt
    • 4 dl főzőtejszín
    • 1 ek keményítő

    Elkészítése:

    Hal készítése:

    A halat kiolvasztás után kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.

    A hal fűszerkeveréket a liszttel elkeverjük és megforgatjuk benne a halat. Forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Szósz készítése:

    A spenót szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk a spenótot és hagyjuk lecsepegni.

    Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótleveleket. Szórjuk meg borsikafűvel és lefedve pároljuk puhára.

    A tejszínt keverjük el a keményítővel. Öntsük a spenóthoz, adjuk hozzá a reszelt sajtot is, és keverjük el. Forraljuk össze, majd tálaljuk a hallal és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs).

    Tipp:

    Hal fűszerkeverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá