Sült hal spenótszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült hal spenótszósszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg tilápia halfilé (fagyasztott)
  • 1 ek hal fűszerkeverék
  • 3 ek finomliszt
  • őrölt bors

Szósz:

  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg spenót
  • 1 kk borsikafű
  • 1 marék reszelt sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

Hal készítése:

A halat kiolvasztás után kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.

A hal fűszerkeveréket a liszttel elkeverjük és megforgatjuk benne a halat. Forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Szósz készítése:

A spenót szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk a spenótot és hagyjuk lecsepegni.

Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótleveleket. Szórjuk meg borsikafűvel és lefedve pároljuk puhára.

A tejszínt keverjük el a keményítővel. Öntsük a spenóthoz, adjuk hozzá a reszelt sajtot is, és keverjük el. Forraljuk össze, majd tálaljuk a hallal és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs).

Tipp:

Hal fűszerkeverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.