Hozzávalók:
Szósz:
Elkészítése:
A halat kiolvasztás után kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A hal fűszerkeveréket a liszttel elkeverjük és megforgatjuk benne a halat. Forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A spenót szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk a spenótot és hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótleveleket. Szórjuk meg borsikafűvel és lefedve pároljuk puhára.
A tejszínt keverjük el a keményítővel. Öntsük a spenóthoz, adjuk hozzá a reszelt sajtot is, és keverjük el. Forraljuk össze, majd tálaljuk a hallal és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs).
Hal fűszerkeverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.