Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süllő sajtos sugóval és vadrizzsel recept

Süllő sajtos sugóval és vadrizzsel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg konyhakész süllő
    • 150 g sonka (szeletelt)
    • 1 fej fokhagyma
    • hal fűszerkeverék
    • 2 ek étolaj
    • 4 ek víz
    • alufólia a tepsi lefedéséhez

    Rizshez:

    • 250 g rizskeverék vadrizzsel
    • 1 kisebb vöröshagyma,
    • 2 gerezd fokhagyma,
    • 1 ek étolaj,
    • 2 ek halszósz

    Sugohoz:

    • 200 g főzőtejszín
    • 175 g tejföl
    • 100 g füstölt fokhagymás sajt
    • frissen reszelt szerecsendió
    • 3 cm-es friss gyömbér gyökér
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A halat ujjnyi távolságra felülről a gerincre merőlegesen bevágjuk a gerincig. A hal hasüregét beszórjuk a fűszerkeverékkel.

    A fokhagymát megtisztítjuk és hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük. A sonkát a hal átmérőjének megfelelően eldaraboljuk és hosszanti irányba középen behasítjuk. Így könnyebben tudjuk a hal gerincéhez odailleszteni. Minden kereszt alakú nyílásba beillesztünk egy szelet sonkát és egy szelet fokhagymát.

    A tepsibe beleöntjük az olajt és a vizet, ezután tesszük bele a halat. A fólia fényes felét megkenjük étolajjal, hogy ne ragadjon rá a halra a fólia, ha sütjük. A tepsit lefedjük a fóliával és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva néhány percig még sütjük, így kap szép színt.

    Míg a hal sül a hagymákat megtisztítjuk felaprítjuk és az étolajon megsütjük, majd hozzáadjuk a rizst, halszószt és a szükséges vizet, majd készre főzzük. A kész rizst egy alkalmas edénybe rakjuk, hogy kialakítsuk a megfelelő formát.

    A sugo olasz kifejezés és mártást jelent. Egy edényben összekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Lereszeljük a fokhagymás füstölt sajtot, a szerecsendiót, a fehér borsot őröljük. A gyömbért megtisztítjuk ezután azt is belereszeljük. Jól összekeverjük és ha szükséges még fűszerezzük.

    Az ételt ízlés szerint hidegen vagy melegen tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá