Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos tárcsás pisztráng joghurtos salátával recept

Rozmaringos tárcsás pisztráng joghurtos salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A pisztránghoz:

    • 4 egész pisztráng
    • 4 szál rozmaring
    • citrom
    • liszt

    A salátához:

    • 1 kígyóuborka
    • 2 db fehér paprika
    • 3 db piros retek
    • 1 kis fej lila hagyma
    • pár darab salátalevél
    • 1 pohár joghurt
    • 1 kávéskanál mustár
    • 1 kávéskanál méz
    • 1 csipet só
    • 1 kávéskanál olíva olaj

    Elkészítése:

    A pisztrángot pikkelyezés nélkül megsózzuk, pár csepp citrommal egy órát állni hagyjuk. Ezalatt felhevítjük a tárcsát, közepét feltöltjük olajjal. Akkor lehet a pisztrángot rátenni, amikor egy száraz fakanál belemártásától az olaj pezsegni kezd.

    A pisztráng belsejébe beletesszük a rozmaringot, lisztbe mártjuk és kb. 3 másodpercre forró olajba engedjük, utána kihúzzuk a tárcsa szélére. Minden forgatás előtt visszamártjuk az olajba, ropogósra sütjük.

    A saláta elkészítése:

    A hozzávalókat felszeleteljük, a salátát apró darabokra tépjük. A joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval és az olajjal, majd közvetlenül tálalás előtt, összekeverjük a zöldségekkel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá