Rozmaringos tárcsás pisztráng joghurtos salátával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
A pisztránghoz:
- 4 egész pisztráng
- 4 szál rozmaring
- só
- citrom
- liszt
A salátához:
- 1 kígyóuborka
- 2 db fehér paprika
- 3 db piros retek
- 1 kis fej lila hagyma
- pár darab salátalevél
- 1 pohár joghurt
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál méz
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál olíva olaj
Elkészítése:
A pisztrángot pikkelyezés nélkül megsózzuk, pár csepp citrommal egy órát állni hagyjuk. Ezalatt felhevítjük a tárcsát, közepét feltöltjük olajjal. Akkor lehet a pisztrángot rátenni, amikor egy száraz fakanál belemártásától az olaj pezsegni kezd.
A pisztráng belsejébe beletesszük a rozmaringot, lisztbe mártjuk és kb. 3 másodpercre forró olajba engedjük, utána kihúzzuk a tárcsa szélére. Minden forgatás előtt visszamártjuk az olajba, ropogósra sütjük.
A saláta elkészítése:
A hozzávalókat felszeleteljük, a salátát apró darabokra tépjük. A joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval és az olajjal, majd közvetlenül tálalás előtt, összekeverjük a zöldségekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.