Rozmaringos tárcsás pisztráng joghurtos salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozmaringos tárcsás pisztráng joghurtos salátával

A pisztránghoz:

  • 4 egész pisztráng
  • 4 szál rozmaring
  • citrom
  • liszt

A salátához:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 db fehér paprika
  • 3 db piros retek
  • 1 kis fej lila hagyma
  • pár darab salátalevél
  • 1 pohár joghurt
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál olíva olaj

Elkészítése:

A pisztrángot pikkelyezés nélkül megsózzuk, pár csepp citrommal egy órát állni hagyjuk. Ezalatt felhevítjük a tárcsát, közepét feltöltjük olajjal. Akkor lehet a pisztrángot rátenni, amikor egy száraz fakanál belemártásától az olaj pezsegni kezd.

A pisztráng belsejébe beletesszük a rozmaringot, lisztbe mártjuk és kb. 3 másodpercre forró olajba engedjük, utána kihúzzuk a tárcsa szélére. Minden forgatás előtt visszamártjuk az olajba, ropogósra sütjük.

A saláta elkészítése:

A hozzávalókat felszeleteljük, a salátát apró darabokra tépjük. A joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval és az olajjal, majd közvetlenül tálalás előtt, összekeverjük a zöldségekkel.