Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal recept

Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 szép nagy pontyszelet
    • 1 vöröshagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 nagy csokor petrezselyem
    • 1 kis dobozos (lm) tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fél citrom
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A halszeleteket alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk a fél citrom levét, eloszlatjuk rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyemzöldet (1 evőkanállal félreteszünk belőle a tejfölhöz), és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe tesszük.

    A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával és a félre tett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.

    Közvetlenül tálalás előtt felmelegítjük a grillserpenyőt, és megsütjük benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.

    Friss salátával, esetleg rizzsel és a fokhagymás mártogatóssal kínáljuk. Ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá