Ropogós sült pontyszelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 filézett pontyszelet
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- bors, só
- 2 dl olaj
- 1 nagyobb batáta
- 30 dkg házi csalamádé
Elkészítése:
A halat besózzuk, majd állni hagyjuk.
A batátát tisztítás után hasábokra vágjuk és kevés sóval, borssal megszórjuk és egy teáskanál olajjal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre vagy amíg meg sül.
Amíg sül a batáta megsütjük a halat is. A halat beleforgatjuk a befűszerezett kukoricalisztbe és forró olajban ropogósra sütjük.
Tálalás a halszeleket a tányérra tesszük, mellétesszük a sült batáta hasábokat és házi csalamádét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.