Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácponty recept

Rácponty
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg főtt, karikára vágott burgonya
    • 2 kg ponty
    • 2 fej lilahagyma
    • 3 paradicsom
    • 1 paprika
    • 5 dkg zsír
    • 4 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg füstölt, húsos szalonna

    Elkészítése:

    A sütőedényt kikenjük zsírral. A halat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, de ne vágjuk át teljesen.

    A bevágott részekbe szalonna csíkokat és apróra vágott fokhagymát teszünk.

    A sütőedény alját kitesszük a főtt burgonyakarikákkal, majd ráteszük egy szeletekre vágott paradicsomot és az apróra vágott paprikát, majd erre tesszük rá a sózott és megtöltött halat.

    Tetejére teszünk egy újabb szeletelt paradicsomot és lilahagymát. Az edényt lefedjük és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után levesszük róla a fóliát, meglocsoljuk tejföllel és még kb 10 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá