Rácponty

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt, karikára vágott burgonya
  • 2 kg ponty
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 dkg zsír
  • 4 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt, húsos szalonna

Elkészítése:

A sütőedényt kikenjük zsírral. A halat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, de ne vágjuk át teljesen.

A bevágott részekbe szalonna csíkokat és apróra vágott fokhagymát teszünk.

A sütőedény alját kitesszük a főtt burgonyakarikákkal, majd ráteszük egy szeletekre vágott paradicsomot és az apróra vágott paprikát, majd erre tesszük rá a sózott és megtöltött halat.

Tetejére teszünk egy újabb szeletelt paradicsomot és lilahagymát. Az edényt lefedjük és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után levesszük róla a fóliát, meglocsoljuk tejföllel és még kb 10 percig sütjük.