Ponty pakia módra recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szép pontyszelet
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej reszelt vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis zöldpaprika
- só
- őrölt bors
- csipetnyi pirospaprika
- 1 kis darabka citrom¬héj
- néhány csepp citromlé
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A vajat a besózott halszeletekre tördeljük, és a halat a sütőben 15 percig sütjük. Közben az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, beletesszük a paradicsompürét, és kétszer annyi vizet, a zöldpaprikát apró kockákra vágva, és az összes ízesítőket. Tálaláskor ezzel a mártással öntjük le a vajban párolt halat, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.