Ponty pakia módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szép pontyszelet
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej reszelt vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis zöldpaprika
  • őrölt bors
  • csipetnyi pirospaprika
  • 1 kis darabka citrom¬héj
  • néhány csepp citromlé
  • 1 babérlevél

Elkészítés:
A vajat a besózott halszeletekre tördeljük, és a halat a sütőben 15 percig sütjük. Közben az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, beletesszük a paradicsompürét, és kétszer annyi vizet, a zöldpaprikát apró kockákra vágva, és az összes ízesítőket. Tálaláskor ezzel a mártással öntjük le a vajban párolt halat, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.