Pisztráng Szalajka módra extrán recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 ek zsír
- 2-4 db egész pisztráng
- 1 kg burgonya
- 3 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-4 TV paprika, paradicsom
- 1 csomag fagyasztott bébirépa
- 2 ek őrölt paprika
- 1 ek csípős pirosarany
- 1,5 dl száraz chardonnay bor
- pár szelet citrom
- só, bors
Elkészítése:
A szalonnát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kb 3 mm vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk.
A szalonna zsírját elkezdjük kisütni, majd rádobjuk a vöröshagymát és 2 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá és lepirítjuk az egészet. Amikor már szép a színe, akkor a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Átkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a pirosaranyat is. Mikor már levet engedett, akkor rátesszük a burgonyát is. Kb 10 percig pároljuk kis lángon.
A zöldséges alapot egy tepsibe simítjuk, majd elterítjük rajta a bébirépát is. Alufóliával lefedve kb 50 percig pároljuk 180 fokon.
Közben a halakat megpucoljuk és sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá kívülről. Belülről aprított fokhagymával és citromkarikákkal töltjük.
A tepsit kivesszük a sütőből, rátesszük a zöldségágyra a halakat, majd újra lefedjük és 15 percig pároljuk a sütőben.
Mikor letelt a 15 perc, kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és aláöntjük a bort. Újra visszatoljuk a sütőbe, de már fólia nélkül és újabb 15 percig sütjük.