Pisztráng Szalajka módra extrán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 ek zsír
- 2-4 db egész pisztráng
- 1 kg burgonya
- 3 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-4 TV paprika, paradicsom
- 1 csomag fagyasztott bébirépa
- 2 ek őrölt paprika
- 1 ek csípős pirosarany
- 1,5 dl száraz chardonnay bor
- pár szelet citrom
- só, bors
Elkészítése:
A szalonnát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kb 3 mm vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk.
A szalonna zsírját elkezdjük kisütni, majd rádobjuk a vöröshagymát és 2 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá és lepirítjuk az egészet. Amikor már szép a színe, akkor a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Átkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a pirosaranyat is. Mikor már levet engedett, akkor rátesszük a burgonyát is. Kb 10 percig pároljuk kis lángon.
A zöldséges alapot egy tepsibe simítjuk, majd elterítjük rajta a bébirépát is. Alufóliával lefedve kb 50 percig pároljuk 180 fokon.
Közben a halakat megpucoljuk és sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá kívülről. Belülről aprított fokhagymával és citromkarikákkal töltjük.
A tepsit kivesszük a sütőből, rátesszük a zöldségágyra a halakat, majd újra lefedjük és 15 percig pároljuk a sütőben.
Mikor letelt a 15 perc, kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és aláöntjük a bort. Újra visszatoljuk a sütőbe, de már fólia nélkül és újabb 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »