Parajos harcsafilé csőben sütve recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet afrikai harcsafilé
- 50 dkg leveles paraj
- 20 dkg vaj
- 10 dkg finom liszt
- 5 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szerecsendió
- 1/2 citrom leve
Előkészítés: A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. /a vajas rántást tejjel kiforraljuk míg besűrűsödik./ Ízesítjük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval, borssal.
Elkészítés: A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, ételízesítővel ízesítve megpároljuk. Egy jénaiba, vagy tepsibe tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Habzsák, vagy kanál segítségével beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.