Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parajos harcsafilé csőben sütve recept

Parajos harcsafilé csőben sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet afrikai harcsafilé
    • 50 dkg leveles paraj
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg finom liszt
    • 5 dl tej
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors
    • ételízesítő
    • szerecsendió
    • 1/2 citrom leve

    Előkészítés: A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. /a vajas rántást tejjel kiforraljuk míg besűrűsödik./ Ízesítjük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval, borssal.

    Elkészítés: A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, ételízesítővel ízesítve megpároljuk. Egy jénaiba, vagy tepsibe tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Habzsák, vagy kanál segítségével beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá