Parajos harcsafilé csőben sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet afrikai harcsafilé
  • 50 dkg leveles paraj
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg finom liszt
  • 5 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • 1/2 citrom leve

Előkészítés: A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. /a vajas rántást tejjel kiforraljuk míg besűrűsödik./ Ízesítjük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval, borssal.

Elkészítés: A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, ételízesítővel ízesítve megpároljuk. Egy jénaiba, vagy tepsibe tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Habzsák, vagy kanál segítségével beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!