Paella tengergyümölcseivel és harcsával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg rizottó rizs
- 40 dkg hal (harcsa)
- 25 dkg kagyló (kék vagy fekete kagyló)
- 25 dkg garnéla
- 25 dkg tintahal (karikára vágva)
- 20 dkg zöldborsó
- 1 közepes db paprika
- 1 közepes db paradicsom
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 5 dl alaplé (hal vagy csirke)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csipet sáfrány (vagy kurkuma)
Elkészítése: Felhevített olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, néhány percig pároljuk.
Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, az alaplét, sózzuk, de csak óvatosan, hisz az alaplé is sós. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott harcsát, innentől óvatosan kevergetjük, nehogy széttörjük a húst, kb. 5 percig főzzük.
Addig egy másik serpenyőben fokhagymás vajon, magas lángon megsütjük a tintahalat (1-1,5 perc) és a rákokat (mérettől függően 2-4 perc).
A végén a a tetejére ültetjük a kagylókat, és 3-4 percig fedő alatt készre pároljuk, de már nem keverjük, csak rázogatjuk az ételt. Ha a kagylók kinyíltak, szépen elrendezzük rajta a tintahalat és a rákokat.
Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.