Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paella tengergyümölcseivel és harcsával recept

Paella tengergyümölcseivel és harcsával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg rizottó rizs
    • 40 dkg hal (harcsa)
    • 25 dkg kagyló (kék vagy fekete kagyló)
    • 25 dkg garnéla
    • 25 dkg tintahal (karikára vágva)
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 közepes db paprika
    • 1 közepes db paradicsom
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 5 dl alaplé (hal vagy csirke)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 csipet sáfrány (vagy kurkuma)

    Elkészítése: Felhevített olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, néhány percig pároljuk.

    Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, az alaplét, sózzuk, de csak óvatosan, hisz az alaplé is sós. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott harcsát, innentől óvatosan kevergetjük, nehogy széttörjük a húst, kb. 5 percig főzzük.
    Addig egy másik serpenyőben fokhagymás vajon, magas lángon megsütjük a tintahalat (1-1,5 perc) és a rákokat (mérettől függően 2-4 perc).

    A végén a a tetejére ültetjük a kagylókat, és 3-4 percig fedő alatt készre pároljuk, de már nem keverjük, csak rázogatjuk az ételt. Ha a kagylók kinyíltak, szépen elrendezzük rajta a tintahalat és a rákokat.
    Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá