Paella tengergyümölcseivel és harcsával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 40 dkg hal (harcsa)
  • 25 dkg kagyló (kék vagy fekete kagyló)
  • 25 dkg garnéla
  • 25 dkg tintahal (karikára vágva)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 közepes db paprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dl alaplé (hal vagy csirke)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet sáfrány (vagy kurkuma)

Elkészítése: Felhevített olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, néhány percig pároljuk.

Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, az alaplét, sózzuk, de csak óvatosan, hisz az alaplé is sós. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott harcsát, innentől óvatosan kevergetjük, nehogy széttörjük a húst, kb. 5 percig főzzük.
Addig egy másik serpenyőben fokhagymás vajon, magas lángon megsütjük a tintahalat (1-1,5 perc) és a rákokat (mérettől függően 2-4 perc).

A végén a a tetejére ültetjük a kagylókat, és 3-4 percig fedő alatt készre pároljuk, de már nem keverjük, csak rázogatjuk az ételt. Ha a kagylók kinyíltak, szépen elrendezzük rajta a tintahalat és a rákokat.
Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.