Nyers halsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg lazacfilé
- 1 kaliforniai paprika-piros
- 1 tv paprika
- 2 fej lilahagyma
- 1 körte
- 20 dkg paradicsom
- 1 kk őrölt csípős paprika
- só
- frissen őrölt bors
- 6 citrom vagy lime is lehet közte
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A díszítéshez
- 1 db citromfűágacska
Elkészítése:
A citrom/zöld citromok levét kifacsarjuk. A többi zöldséget gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, csumájukat, magházukat eltávolítjuk.
A filézett halat 1 cm-es kockákra vágjuk, a többi zöldséget, gyümölcsöt szintén.
Összekeverjük a hozzávalókat, és 10 percig pácoljuk a citromlével szoba hőmérsékleten, ez tulajdonképpen a főzés helyett van, mert ugyanúgy kicsapja a fehérjét!
Ha a hal húsa kifehéredik, ez mutatja meg mikor van kész a marinálás.
Ízlés szerint hűthető is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »