Nyers halsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nyers halsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 kaliforniai paprika-piros
  • 1 tv paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 körte
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 kk őrölt csípős paprika
  • frissen őrölt bors
  • 6 citrom vagy lime is lehet közte
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A díszítéshez

  • 1 db citromfűágacska

Elkészítése:

A citrom/zöld citromok levét kifacsarjuk. A többi zöldséget gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, csumájukat, magházukat eltávolítjuk.

A filézett halat 1 cm-es kockákra vágjuk, a többi zöldséget, gyümölcsöt szintén.

Összekeverjük a hozzávalókat, és 10 percig pácoljuk a citromlével szoba hőmérsékleten, ez tulajdonképpen a főzés helyett van, mert ugyanúgy kicsapja a fehérjét!

Ha a hal húsa kifehéredik, ez mutatja meg mikor van kész a marinálás.

Ízlés szerint hűthető is.