Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal recept

Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A lazachoz:

    • 2 lazacfilé
    • 4 dkg vaj
    • 1 narancs
    • őrölt színes bors
    • citromlé

    Zöldfűszeres szószhoz:

    • 3 dl zöldségalaplé
    • 2 dl fehérbor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1/2 ek aprított snidling
    • 1/2 ek aprított petrezselyemzöld
    • 1/2 ek aprított kakukkfű
    • 1 tk kukoricaliszt
    • szerecsendió
    • őrölt fehér bors

    Spárga hozzávalói:

    • 1 cs spárga
    • 1 ek vaj
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A lazacfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és csepegtessük meg citromlével. Hagyjuk 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.

    A narancsot szeleteljük fel, majd vágjuk ketté mindegyik szeletet.

    Készítsünk elő két nagyobb darab sütőpapírt, majd mindkettő közepét kenjük meg a vajjal. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacszeletet, és helyezzük a tetejére a felszeletelt narancsot.
    Ezután csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen legyen lezárva.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.

    A hagymát vágjuk fel apróra, a zöldfűszereket aprítsuk fel.

    Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, és a felaprított zöldfűszereket. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és őrölt fehér borssal. (ha szükséges akkor sózzuk is meg)
    Addig főzzük még a folyadék fele elpárolog és kezd kicsit sűrűsödni.

    Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át.
    Ezután öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert főzőtejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett pár perc alatt sűrítsük be a szószt.

    Közben a spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára (roppanósra), majd szűrjük le.
    Egy serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd rázogassuk óvatosan össze.

    Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet, majd helyezzük mellé a spárgát, és csorgassuk rá a zöldfűszeres szószt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá