Hozzávalók:
A lazachoz:
Zöldfűszeres szószhoz:
Spárga hozzávalói:
Elkészítése:
A lazacfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és csepegtessük meg citromlével. Hagyjuk 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.
A narancsot szeleteljük fel, majd vágjuk ketté mindegyik szeletet.
Készítsünk elő két nagyobb darab sütőpapírt, majd mindkettő közepét kenjük meg a vajjal. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacszeletet, és helyezzük a tetejére a felszeletelt narancsot.
Ezután csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen legyen lezárva.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
A hagymát vágjuk fel apróra, a zöldfűszereket aprítsuk fel.
Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, és a felaprított zöldfűszereket. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és őrölt fehér borssal. (ha szükséges akkor sózzuk is meg)
Addig főzzük még a folyadék fele elpárolog és kezd kicsit sűrűsödni.
Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át.
Ezután öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert főzőtejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett pár perc alatt sűrítsük be a szószt.
Közben a spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára (roppanósra), majd szűrjük le.
Egy serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd rázogassuk óvatosan össze.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet, majd helyezzük mellé a spárgát, és csorgassuk rá a zöldfűszeres szószt.