Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magos, mustáros fogasfilé sütőtökkel recept

Magos, mustáros fogasfilé sütőtökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fogasfilé
    • csipet bors
    • csipet szerecsendió
    • 3 ek napraforgómag
    • 2 marék dió
    • 1 marék tökmag
    • 2 ek makadámdióliszt
    • 3 ek méz
    • 5 ek dijoni mustár
    • 1 citrom leve
    • 2 nagy darab kínai kel
    • 1 közepes méretű sonkatök
    • 3 fej fokhagyma
    • 1 marék felaprított petrezselyemzöld
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A fogasfiléket 6 darabba vágjuk és minden oldalát sózzuk.

    A magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük. Összekeverjük a borssal, a szerecsendióval, a makadámdióliszttel, a mézzel, a mustárral és a citromlével.

    Olívaolajjal kikenünk egy kerámiatepsit vagy jénait, belehelyezzük a halszeleteket és a magos keveréket a szeletekre kenjük. Kicsit meglocsoljuk olajjal, majd kb. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    A kínai kelt megtisztítjuk és nagy darabokra felvágjuk. A sütőtököt felkockázzuk. Olívaolajon a zöldségeket elkezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk és vékonyra szeletelt fokhagymát adunk hozzá. Lefedve puhára pároljuk. A végén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.

    A fogasfilé mellé kínáljuk köretként.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá