Magos, mustáros fogasfilé sütőtökkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Magos, mustáros fogasfilé sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 1 kg fogasfilé
  • csipet bors
  • csipet szerecsendió
  • 3 ek napraforgómag
  • 2 marék dió
  • 1 marék tökmag
  • 2 ek makadámdióliszt
  • 3 ek méz
  • 5 ek dijoni mustár
  • 1 citrom leve
  • 2 nagy darab kínai kel
  • 1 közepes méretű sonkatök
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 marék felaprított petrezselyemzöld
  • olívaolaj

Elkészítése:

A fogasfiléket 6 darabba vágjuk és minden oldalát sózzuk.

A magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük. Összekeverjük a borssal, a szerecsendióval, a makadámdióliszttel, a mézzel, a mustárral és a citromlével.

Olívaolajjal kikenünk egy kerámiatepsit vagy jénait, belehelyezzük a halszeleteket és a magos keveréket a szeletekre kenjük. Kicsit meglocsoljuk olajjal, majd kb. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

A kínai kelt megtisztítjuk és nagy darabokra felvágjuk. A sütőtököt felkockázzuk. Olívaolajon a zöldségeket elkezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk és vékonyra szeletelt fokhagymát adunk hozzá. Lefedve puhára pároljuk. A végén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.

A fogasfilé mellé kínáljuk köretként.

Jó étvágyat!