Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacsteak majonézes madársalátával és bébisalátával recept

Lazacsteak majonézes madársalátával és bébisalátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 6 vadlazac steak (bőr nélküli változatot készítettem)
    • himalája só
    • őrölt fehér bors
    • kakukkfű
    • 2 gerezd fokhagyma
    • zsiradék
    • madársaláta
    • bébisaláta
    • 3 evőkanálnyi majonéz

    Elkészítése:

    A madársalátát és a bébisalátát megmossuk, a bébisalátát cikkekre vágjuk, majd a majonézzel az egészet átkeverjük. Egy csepp citromlevet adhatunk hozzá.

    A lazacokat besózzuk, borssal áthintjük, kakukkfűvel megszórjuk és kevés zsiradékon forró teflonos sütőben minden oldalát sütjük. Nem sütjük át teljesen, tehát a közepe még legyen kissé nyers mikor a sütőbe kerül.

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a lazacokra rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és a teflonos serpenyőben betesszük 8-9 percre. Többre ne, mert akkor esetleg már kiszáradhat. Inkább hagyjuk szaftosabbra, bár ez is ízlés kérdése. Vigyázz, a teflonos serpenyő nyele forró lesz, kesztyű vagy konyharuha használata erősen ajánlott :)

    Ha kész, a fokhagyma gerezdeket szedjük le és a steaket ültessük rá a majonézzel összedolgozott salátánkra. Citromgerezdet kínálhatunk mellé.

    Tipp:

    Karácsonyi menüsorba kiválóan illeszthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá