Lazacsteak majonézes madársalátával és bébisalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 6 vadlazac steak (bőr nélküli változatot készítettem)
  • himalája só
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • madársaláta
  • bébisaláta
  • 3 evőkanálnyi majonéz

Elkészítése:

A madársalátát és a bébisalátát megmossuk, a bébisalátát cikkekre vágjuk, majd a majonézzel az egészet átkeverjük. Egy csepp citromlevet adhatunk hozzá.

A lazacokat besózzuk, borssal áthintjük, kakukkfűvel megszórjuk és kevés zsiradékon forró teflonos sütőben minden oldalát sütjük. Nem sütjük át teljesen, tehát a közepe még legyen kissé nyers mikor a sütőbe kerül.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a lazacokra rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és a teflonos serpenyőben betesszük 8-9 percre. Többre ne, mert akkor esetleg már kiszáradhat. Inkább hagyjuk szaftosabbra, bár ez is ízlés kérdése. Vigyázz, a teflonos serpenyő nyele forró lesz, kesztyű vagy konyharuha használata erősen ajánlott :)

Ha kész, a fokhagyma gerezdeket szedjük le és a steaket ültessük rá a majonézzel összedolgozott salátánkra. Citromgerezdet kínálhatunk mellé.

Tipp:

Karácsonyi menüsorba kiválóan illeszthető.