Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazac rózsabors mártással recept

Lazac rózsabors mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg vadlazacfilé
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • fehérbors

    A mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg liszt
    • 4 dl főzőtejszín
    • 1 dkg rózsabors
    • a körethez burgonya és vaj

    Elkészítése:

    A halfilét sózzuk,borsozzuk, majd a felhevített vajon megsütjük, a borral felöntjük, majd kb 2 perc alatt puhára pároljuk.

    A mártáshoz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, majd habzásig tovább hevítjük és hozzáadjuk a rózsaborsot. Felöntjük a főzőtejszínnel és a hal ízes szaftjával, majd összeforraljuk.

    A körethez a burgonyát kockára vágva, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A hal mellé kínáljuk a mártással. Citrommal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá