Lazac rózsabors mártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lazac rózsabors mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg vadlazacfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • fehérbors

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 dkg rózsabors
  • a körethez burgonya és vaj

Elkészítése:

A halfilét sózzuk,borsozzuk, majd a felhevített vajon megsütjük, a borral felöntjük, majd kb 2 perc alatt puhára pároljuk.

A mártáshoz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, majd habzásig tovább hevítjük és hozzáadjuk a rózsaborsot. Felöntjük a főzőtejszínnel és a hal ízes szaftjával, majd összeforraljuk.

A körethez a burgonyát kockára vágva, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A hal mellé kínáljuk a mártással. Citrommal díszítjük.