Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ínyenc ragus pontyfilé recept

Ínyenc ragus pontyfilé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 ponty kifilézve
    • 4 db krumpli
    • 1 fej hagyma
    • 2-3 db paprika (alma, vagy TV)
    • 2 db alma
    • fél citrom
    • 1 szál zellerzöld
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 dl olaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • frissen őrölt bors
    • sült krumpli fűszer só

    Elkészítése:

    A pontyot kifilézzük, majd kockára vágjuk.
    Szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt félre rakjuk, a fele zsírban megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és az almát (az almától nagyon pikáns íze lesz, ha nincs akkor pici száraz borral is lehet ízesíteni.

    A másik fele zsírban a besózott halhúst megpároljuk 5-6 perc alatt, hogy a nedvesség kissé kipárologjon belőle, majd megszórjuk borssal.
    A halhoz adjuk a zöldséges ragut és leöntjük a liszttel besűrített tejföllel.

    Közben a krumplit félig megfőzzük, majd olajban megpirítjuk egy kis sült krumpli fűszerrel.

    A krumplit a hallal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá