Ínyenc ragus pontyfilé recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 ponty kifilézve
- 4 db krumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 db paprika (alma, vagy TV)
- 2 db alma
- fél citrom
- 1 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- frissen őrölt bors
- sült krumpli fűszer só
Elkészítése:
A pontyot kifilézzük, majd kockára vágjuk.
Szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt félre rakjuk, a fele zsírban megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és az almát (az almától nagyon pikáns íze lesz, ha nincs akkor pici száraz borral is lehet ízesíteni.
A másik fele zsírban a besózott halhúst megpároljuk 5-6 perc alatt, hogy a nedvesség kissé kipárologjon belőle, majd megszórjuk borssal.
A halhoz adjuk a zöldséges ragut és leöntjük a liszttel besűrített tejföllel.
Közben a krumplit félig megfőzzük, majd olajban megpirítjuk egy kis sült krumpli fűszerrel.
A krumplit a hallal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.