Ínyenc ragus pontyfilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 ponty kifilézve
  • 4 db krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 db paprika (alma, vagy TV)
  • 2 db alma
  • fél citrom
  • 1 szál zellerzöld
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • frissen őrölt bors
  • sült krumpli fűszer só

Elkészítése:

A pontyot kifilézzük, majd kockára vágjuk.
Szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt félre rakjuk, a fele zsírban megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és az almát (az almától nagyon pikáns íze lesz, ha nincs akkor pici száraz borral is lehet ízesíteni.

A másik fele zsírban a besózott halhúst megpároljuk 5-6 perc alatt, hogy a nedvesség kissé kipárologjon belőle, majd megszórjuk borssal.
A halhoz adjuk a zöldséges ragut és leöntjük a liszttel besűrített tejföllel.

Közben a krumplit félig megfőzzük, majd olajban megpirítjuk egy kis sült krumpli fűszerrel.

A krumplit a hallal tálaljuk.