Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával recept
Galéria (8)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg tőkehal filé
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 dl étolaj
- só ízlés szerint
Salátához:
- 1 doboz rukkola
- 1 kápia paprika
- 1 paprika
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1/2 citrom leve
- 3 ek olíva olaj
- 1 marék metélőhagyma
Elkészítése:
A halat, ha fagyasztott előző este kivesszük a fagyasztóból.
Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverjük a tejben, sózzuk és belerakjuk a halat. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben olajat forrósítunk, a paprikát elkeverjük a liszttel, megforgatjuk benne a halszeleteket és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A salátához apró kockára vágjuk a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.
Egy tálban elkeverjük az olajat a citrom levével, megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatjuk a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsoljuk a kecskesajtot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.