Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával recept

Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tőkehal filé
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tej
    • 5 ek finomliszt
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 dl étolaj
    • só ízlés szerint

    Salátához:

    • 1 doboz rukkola
    • 1 kápia paprika
    • 1 paprika
    • 1 fej lilahagyma
    • 10 dkg lágy kecskesajt
    • 1/2 citrom leve
    • 3 ek olíva olaj
    • 1 marék metélőhagyma

    Elkészítése:

    A halat, ha fagyasztott előző este kivesszük a fagyasztóból.

    Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával 001

    Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverjük a tejben, sózzuk és belerakjuk a halat. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

    Serpenyőben olajat forrósítunk, a paprikát elkeverjük a liszttel, megforgatjuk benne a halszeleteket és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával 009

    A salátához apró kockára vágjuk a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.

    Kecskesajtos rukkola saláta 001

    Egy tálban elkeverjük az olajat a citrom levével, megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatjuk a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsoljuk a kecskesajtot.

    Kecskesajtos rukkola saláta 003
    Tálalásig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá