Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehal filé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 5 ek finomliszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 dl étolaj
  • só ízlés szerint

Salátához:

  • 1 doboz rukkola
  • 1 kápia paprika
  • 1 paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 marék metélőhagyma

Elkészítése:

A halat, ha fagyasztott előző este kivesszük a fagyasztóból.

Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával 001

Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverjük a tejben, sózzuk és belerakjuk a halat. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Serpenyőben olajat forrósítunk, a paprikát elkeverjük a liszttel, megforgatjuk benne a halszeleteket és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával 009

A salátához apró kockára vágjuk a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.

Kecskesajtos rukkola saláta 001

Egy tálban elkeverjük az olajat a citrom levével, megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatjuk a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsoljuk a kecskesajtot.

Kecskesajtos rukkola saláta 003
Tálalásig hűtőbe tesszük.