Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsaszelet citromos mártással és mazsolás rizzsel recept

Harcsaszelet citromos mártással és mazsolás rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg harcsafilé
    • 1 csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 5 dkg vaj
    • 0,5 citrom leve
    • 0,5 dl olívaolaj

    Mazsolás rizshez:

    • 1 bögre rizs
    • 1 ek vaj
    • 1 mk őrölt kurkuma
    • 5 szem szegfűszeg
    • 5 dkg mazsola
    • ízlés szerint só

    Citromos mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 3 dl tejszín
    • 0,5 citrom leve
    • 1 citrom héja
    • 1 mk méz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Hal készítése:

    A harcsafiléből 4 szeletet készítek, sózom, borsozom, és meglocsolom a citrom levével és az olívaolajjal. Fél órára hűtőbe teszem. Közben elkészítem a mazsolás rizst.

    A fél óra leteltével kisütöm a halat. A vajat és a halon lévő olívaolajat együtt felforrósítom, és a harcsaszeletek mindkét felét megsütöm.

    Mazsolás rizs készítése:

    A rizst folyó víz alatt jól megmosom, szűrőben lecsurgatom. Vajat melegítek egy edényben, amit sütőbe is be lehet tenni. Beleteszem a kurkumát és a szegfűszeget, 2 percig pirítom.

    Hozzáadom a rizst, a mazsolát, és pirítom még pár percig, majd 2 bögre forró vizet öntök rá. Felforralom, lefedem, és meleg sütőben párolom kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul.

     

    Citromos mártás készítése:

    A vajat megolvasztom, sózom, és felöntöm tejszínnel. Belereszelem a citrom héját, hozzáadom a fél citrom levét, a mézzel ízesítem, és kiforralom. A tojássárgáját habosra keverem, majd a mártást a tűzről leveszem, és kanalanként a tojássárgájához keverem. Amikor a mártás felét már átkanalaztam, és a tojás sárgájától kezd sűrűsödni, az egészet a lábosban lévő forró mártáshoz visszaöntöm, és jól elkeverem.

    A harcsaszelet citromos mártással és mazsolás rizzsel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 169 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá