Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapörkölt laska gombával recept

Harcsapörkölt laska gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg afrikai harcsafilé
    • 80 dkg laska gomba
    • 2 vöröshagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 2 dl száraz vörösbor
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A harcsát kb. 2-3 cm-esre felkockázzuk, kissé megsózzuk, és hűtőben tartjuk felhasználásig.

    A gomba szárát kitörjük, felkarikázzuk, a kalapját hosszú csíkokra vágjuk. A konzerv paradicsomot felaprítjuk.

    Egy edényben zsírt hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd a zúzott fokhagymát is átforgatjuk a zsíron vigyázva, hogy ne égjen le. Rádobjuk a hagymára a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve erős tűzön pirítjuk.

    Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az aprított paradicsomot, és felöntjük borral. Lefedve, időnként megkeverve 20 percet főzzük.

    A felkockázott, sózott halat a gombás alaphoz adjuk, ha sok levet elfőtt, vízzel pótoljuk a ragut. Forrástól számítva 10-15 percet főzzük. Óvatosan kavargassuk, mert a hal könnyen törik.

    Nokedlivel, kifőtt tésztával, vagy túrós csuszával, valamint tejföllel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá