Harcsapörkölt laska gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Harcsapörkölt laska gombával

Hozzávalók:

  • 1 kg afrikai harcsafilé
  • 80 dkg laska gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • őrölt bors

Elkészítése:

A harcsát kb. 2-3 cm-esre felkockázzuk, kissé megsózzuk, és hűtőben tartjuk felhasználásig.

A gomba szárát kitörjük, felkarikázzuk, a kalapját hosszú csíkokra vágjuk. A konzerv paradicsomot felaprítjuk.

Egy edényben zsírt hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd a zúzott fokhagymát is átforgatjuk a zsíron vigyázva, hogy ne égjen le. Rádobjuk a hagymára a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve erős tűzön pirítjuk.

Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az aprított paradicsomot, és felöntjük borral. Lefedve, időnként megkeverve 20 percet főzzük.

A felkockázott, sózott halat a gombás alaphoz adjuk, ha sok levet elfőtt, vízzel pótoljuk a ragut. Forrástól számítva 10-15 percet főzzük. Óvatosan kavargassuk, mert a hal könnyen törik.

Nokedlivel, kifőtt tésztával, vagy túrós csuszával, valamint tejföllel kínáljuk.