Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás afrikai harcsából recept

Harcsapaprikás afrikai harcsából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg afrikai harcsafilé
    • 3 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
    • 4 paprika
    • 3 paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 dl száraz bor
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A harcsafilét megtisztítom, az esetlegesen rajta maradt szálkákat és az oldaluszonyt eltávolítom.
    Feldarabolom kb. 2 x 2 cm-es kockákra, besózom és felhasználásig hűtőbe teszem.

    A felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a felaprított paprikát, az apróra vágott paradicsomot, enyhén sózom, aláöntöm a bort, és fedő alatt szétfőzöm.
    A közben elfőtt levet kevés vízzel pótolom.

    Ha megfőtt a paprikás alap, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a besózott halkockákat, elkeverem, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig rotyogtatom. Néha óvatosan megkeverem, hogy a hal ne törjön.

    A végén kevés forró szafttal elkeverem a tejfölt, majd beleöntöm a kész pörköltbe. Egyet forralok rajta és tálalom.

    Tálalható túrós csuszával, nokedlivel, kifőtt tésztával. Tejfölt kínálok mellé.

    A harcsapaprikás afrikai harcsából kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 86 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá