Hozzávalók:
Elkészítése:
A harcsafilét megtisztítom, az esetlegesen rajta maradt szálkákat és az oldaluszonyt eltávolítom.
Feldarabolom kb. 2 x 2 cm-es kockákra, besózom és felhasználásig hűtőbe teszem.
A felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a felaprított paprikát, az apróra vágott paradicsomot, enyhén sózom, aláöntöm a bort, és fedő alatt szétfőzöm.
A közben elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
Ha megfőtt a paprikás alap, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a besózott halkockákat, elkeverem, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig rotyogtatom. Néha óvatosan megkeverem, hogy a hal ne törjön.
A végén kevés forró szafttal elkeverem a tejfölt, majd beleöntöm a kész pörköltbe. Egyet forralok rajta és tálalom.
Tálalható túrós csuszával, nokedlivel, kifőtt tésztával. Tejfölt kínálok mellé.