Harcsapaprikás afrikai harcsából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Harcsapaprikás afrikai harcsából

Hozzávalók:

  • 1,5 kg afrikai harcsafilé
  • 3 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 dl száraz bor
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A harcsafilét megtisztítom, az esetlegesen rajta maradt szálkákat és az oldaluszonyt eltávolítom.
Feldarabolom kb. 2 x 2 cm-es kockákra, besózom és felhasználásig hűtőbe teszem.

A felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a felaprított paprikát, az apróra vágott paradicsomot, enyhén sózom, aláöntöm a bort, és fedő alatt szétfőzöm.
A közben elfőtt levet kevés vízzel pótolom.

Ha megfőtt a paprikás alap, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a besózott halkockákat, elkeverem, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig rotyogtatom. Néha óvatosan megkeverem, hogy a hal ne törjön.

A végén kevés forró szafttal elkeverem a tejfölt, majd beleöntöm a kész pörköltbe. Egyet forralok rajta és tálalom.

Tálalható túrós csuszával, nokedlivel, kifőtt tésztával. Tejfölt kínálok mellé.