Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsafilé mustáros kéregben recept

Harcsafilé mustáros kéregben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg harcsafilé
    • 1 ek citromlé
    • őrölt bors
    • 5-6 ek dijoni mustár
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 150 g kockákra vágott fekete erdő sonka vagy füstölt szalonna
    • 1 fej kockákra vágott vöröshagyma
    • 300 ml víz
    • 2 ek liszt
    • 3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Először a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk. A felesleges morzsát leütögetjük róla. A halat félretesszük.

    A sonkát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük a vízzel és felforraljuk, besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük.

    A felmelegített olajon először a panírozott felét sütjük arany barnára a halnak, majd megfordítjuk és mérsékelt tűzön készre sütjük.

    A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá