Harcsafilé mustáros kéregben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Harcsafilé mustáros kéregben

Hozzávalók:

  • 80 dkg harcsafilé
  • 1 ek citromlé
  • őrölt bors
  • 5-6 ek dijoni mustár
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 150 g kockákra vágott fekete erdő sonka vagy füstölt szalonna
  • 1 fej kockákra vágott vöröshagyma
  • 300 ml víz
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítése:

Először a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk. A felesleges morzsát leütögetjük róla. A halat félretesszük.

A sonkát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük a vízzel és felforraljuk, besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük.

A felmelegített olajon először a panírozott felét sütjük arany barnára a halnak, majd megfordítjuk és mérsékelt tűzön készre sütjük.

A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.