Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halpogácsa vajas burgonyával curry mártással recept

Halpogácsa vajas burgonyával curry mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Halpogácsához:

    • 4-5 alaszkai tőkehal filé
    • 2 újhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 3 ek liszt
    • apróra vágott petrezselyem
    • tárkony
    • snidling
    • bors
    • 1/2 citrom leve
    • sütéshez vaj és olaj

    Körethez:

    • 1 kg apró szemű burgonya
    • kapor
    • vaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    • 3-4 apróra vágott csemege uborka
    • 2 dl majonéz
    • 3 ek tejföl
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 tk curry
    • aprított snidling
    • tárkony
    • kevés kapor
    • 1 reszelt répa
    • 1 ek citromlé
    • bors

    Elkészítése:

    Főzzük meg a burgonyákat egészben, enyhén sós vízben. Hagyjuk kihűlni.

    A mártáshoz valókat keverjük össze és tegyük a hűtőbe.

    A halat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, fűszereket, citromlevet. Jól keverjük el és ezután adjuk hozzá a sót, borsot és a lisztet.

    Nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy kis vajat, majd hozzáadunk némi olajat is. Nem kell sok zsiradék. Amikor már kellőképpen felforrósodott, a halas keverékből a serpenyőbe kanálnyi halmokat tegyünk, melyeket néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük.

    Miközben a hal sül, érdemes a burgonyát is elkészíteni. Egy másik serpenyőbe vajat melegítünk, ebbe tesszük az egész burgonyákat, melyeket néhány percig pirítunk, sózzuk, majd az aprított kaprot is hozzáadjuk. Tálaláskor a korábban már elkészített mártást kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá