Halpogácsa vajas burgonyával curry mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Halpogácsához:

  • 4-5 alaszkai tőkehal filé
  • 2 újhagyma
  • 2 tojás
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 3 ek liszt
  • apróra vágott petrezselyem
  • tárkony
  • snidling
  • bors
  • 1/2 citrom leve
  • sütéshez vaj és olaj

Körethez:

  • 1 kg apró szemű burgonya
  • kapor
  • vaj a sütéshez

Mártáshoz:

  • 3-4 apróra vágott csemege uborka
  • 2 dl majonéz
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk curry
  • aprított snidling
  • tárkony
  • kevés kapor
  • 1 reszelt répa
  • 1 ek citromlé
  • bors

Elkészítése:

Főzzük meg a burgonyákat egészben, enyhén sós vízben. Hagyjuk kihűlni.

A mártáshoz valókat keverjük össze és tegyük a hűtőbe.

A halat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, fűszereket, citromlevet. Jól keverjük el és ezután adjuk hozzá a sót, borsot és a lisztet.

Nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy kis vajat, majd hozzáadunk némi olajat is. Nem kell sok zsiradék. Amikor már kellőképpen felforrósodott, a halas keverékből a serpenyőbe kanálnyi halmokat tegyünk, melyeket néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük.

Miközben a hal sül, érdemes a burgonyát is elkészíteni. Egy másik serpenyőbe vajat melegítünk, ebbe tesszük az egész burgonyákat, melyeket néhány percig pirítunk, sózzuk, majd az aprított kaprot is hozzáadjuk. Tálaláskor a korábban már elkészített mártást kínáljuk.