Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással recept
Hozzávalók:
- Kisméretű hal vagy halszelet fejenként 2-3
- Krumpli fejenként 4-5 közepes szem
- 1 fej vöröshagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- Húsleveskocka vagy delikát
- Kb 2 dl főzőtejszín
- Liszt, só, bors
- pirospaprika
- egy maréknyi mirelit zöldség , bármilyen vegyes jó hozzá
- Sajt
Elkészítése:
A halat paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütjük. A krumplit héjában előfőzzük kb félig, aztán megpucoljuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon tepsiben kb 150-170 fokon sütjük, közben forgatjuk ,amikor pirosodik ráreszeljük a sajtot, kissé rásütjük.
Zöldségmártás:
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és vegetát vagy húsleveskockát adunk hozzá, majd felöntjük 2 dl vízzel. Mikor a víz nagy része elforrt hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük állandó keverés mellett, hozzáadunk 1-2 ek lisztet. Ha teljesen összeforraltuk akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
A halat a krumplival és a mártással tálaljuk.
Sztori: A hal a szomszédtól :)
A zöldség a fagyóból egy kis maradék.
A tejszín a brokkolikrémlevesből maradt:)
Szóval a recept csináljunk valami finomat belőle :)