Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással recept

Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • Kisméretű hal vagy halszelet fejenként 2-3
    • Krumpli fejenként 4-5 közepes szem
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-5 gerezd fokhagyma
    • Húsleveskocka vagy delikát
    • Kb 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • Liszt, só, bors
    • pirospaprika
    • egy maréknyi mirelit zöldség , bármilyen vegyes jó hozzá
    • Sajt

    Elkészítése:
    A halat paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütjük. A krumplit héjában előfőzzük kb félig, aztán megpucoljuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon tepsiben kb 150-170 fokon sütjük, közben forgatjuk ,amikor pirosodik ráreszeljük a sajtot, kissé rásütjük.

    Zöldségmártás:
    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és vegetát vagy húsleveskockát adunk hozzá, majd felöntjük 2 dl vízzel. Mikor a víz nagy része elforrt hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük állandó keverés mellett, hozzáadunk 1-2 ek lisztet. Ha teljesen összeforraltuk akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
    A halat a krumplival és a mártással tálaljuk.

    Sztori: A hal a szomszédtól :)
    A zöldség a fagyóból egy kis maradék.
    A tejszín a brokkolikrémlevesből maradt:)
    Szóval a recept csináljunk valami finomat belőle :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek