Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • Kisméretű hal vagy halszelet fejenként 2-3
  • Krumpli fejenként 4-5 közepes szem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • Húsleveskocka vagy delikát
  • Kb 2 dl főzőtejszín
  • Liszt, só, bors
  • pirospaprika
  • egy maréknyi mirelit zöldség , bármilyen vegyes jó hozzá
  • Sajt

Elkészítése:
A halat paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütjük. A krumplit héjában előfőzzük kb félig, aztán megpucoljuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon tepsiben kb 150-170 fokon sütjük, közben forgatjuk ,amikor pirosodik ráreszeljük a sajtot, kissé rásütjük.

Zöldségmártás:
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és vegetát vagy húsleveskockát adunk hozzá, majd felöntjük 2 dl vízzel. Mikor a víz nagy része elforrt hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük állandó keverés mellett, hozzáadunk 1-2 ek lisztet. Ha teljesen összeforraltuk akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
A halat a krumplival és a mártással tálaljuk.

Sztori: A hal a szomszédtól :)
A zöldség a fagyóból egy kis maradék.
A tejszín a brokkolikrémlevesből maradt:)
Szóval a recept csináljunk valami finomat belőle :)