Fűszervajas pisztráng salátaágyon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 tisztított pisztráng
- 8 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- kakukkfű
- só
- bors
- rozmaring
- pár db köménymag
- saláta vagy salátakeverék
- 1 natúr joghurt
- 1 szelet szalonna
Elkészítése:
A megtisztított pisztrángot beirdaljuk, kb 1 centinként egy fél centis vágást ejtünk rajta. Sóval és borssal bedörzsöljük, kb 5-10 percig pihentetjük.
A fokhagymát és a fűszereket apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a vajhoz és alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben a szalonnacsíkot olvasszuk. Hozzáadjuk a fűszervajat és ebbe az olvadékba helyezzük a besózott pisztrángot.
Egy vastagabb szelet citromot is hozzáadunk. Oldalanként kb 7-10 percig sütjük.
A dressinghez a joghurtot, egy fél citrom kifacsart levével és kb 2 ek sütési vajjal összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk és a salátára öntjük. Rá vagy mellé helyezzük a halat.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.