Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszervajas pisztráng salátaágyon recept

Fűszervajas pisztráng salátaágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 tisztított pisztráng
    • 8 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 citrom
    • kakukkfű
    • bors
    • rozmaring
    • pár db köménymag
    • saláta vagy salátakeverék
    • 1 natúr joghurt
    • 1 szelet szalonna

    Elkészítése:

    A megtisztított pisztrángot beirdaljuk, kb 1 centinként egy fél centis vágást ejtünk rajta. Sóval és borssal bedörzsöljük, kb 5-10 percig pihentetjük.

    A fokhagymát és a fűszereket apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a vajhoz és alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben a szalonnacsíkot olvasszuk. Hozzáadjuk a fűszervajat és ebbe az olvadékba helyezzük a besózott pisztrángot.

    Egy vastagabb szelet citromot is hozzáadunk. Oldalanként kb 7-10 percig sütjük.

    A dressinghez a joghurtot, egy fél citrom kifacsart levével és kb 2 ek sütési vajjal összekeverjük.

    Sózzuk, borsozzuk és a salátára öntjük. Rá vagy mellé helyezzük a halat.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá