Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres pisztráng burgonyás tormasalátával recept

Fűszeres pisztráng burgonyás tormasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    Tormás burgonyasaláta:

    • 50 dkg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 3 ek ecetes reszelt torma
    • 1 citrom
    • 2-3 ek olívaolaj
    • bors

    Fűszeres pisztráng:

    • 4 db közepes pisztráng filézve
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek finomliszt
    • 2-3 tk őrölt gyömbér
    • Só, bors
    • Kb 1 dl olaj (a sütéshez)

    Elkészítése:

    A halfiléket megszórjuk frissen őrölt fekete-borssal, sóval, és fokhagymanyomón áttört fokhagymával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütünk.

    Tormás burgonyasaláta:

    A burgonyát megfőzzük. A salátához a tejfölt, az olajat, a reszelt tormát, a citrom sárga héját lereszelve, valamint a citrom levét keverjük össze.

    Sózzuk, borsozzuk.

    Beleforgatjuk a még meleg burgonyát. Hűtőben pihentetjük.

    Tipp:

    Amíg a fűszeres pisztráng pihen a hűtőben, van időnk elkészíteni a tormás burgonyasalátát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá