Fűszeres pisztráng burgonyás tormasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

Tormás burgonyasaláta:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek ecetes reszelt torma
  • 1 citrom
  • 2-3 ek olívaolaj
  • bors

Fűszeres pisztráng:

  • 4 db közepes pisztráng filézve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek finomliszt
  • 2-3 tk őrölt gyömbér
  • Só, bors
  • Kb 1 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítése:

A halfiléket megszórjuk frissen őrölt fekete-borssal, sóval, és fokhagymanyomón áttört fokhagymával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütünk.

Tormás burgonyasaláta:

A burgonyát megfőzzük. A salátához a tejfölt, az olajat, a reszelt tormát, a citrom sárga héját lereszelve, valamint a citrom levét keverjük össze.

Sózzuk, borsozzuk.

Beleforgatjuk a még meleg burgonyát. Hűtőben pihentetjük.

Tipp:

Amíg a fűszeres pisztráng pihen a hűtőben, van időnk elkészíteni a tormás burgonyasalátát.