Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült hal recept

Csőben sült hal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tengeri halfilé
    • 50 dkg parajkrém
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 paradicsom
    • 5 dkg vaj
    • őrölt bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A sajtot lereszelem, és elkeverem a tojással, a tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel. A fokhagymát áttöröm, és elkeverem a parajkrémmel.

    A paradicsomok héját keresztben bevágom, és pár másodpercre forrásban lévő vízbe teszem, majd hideg vízbe mártom. Lehúzom a héját, és karikára szeletelem. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)

    Egy jénai tálat kikenek vajjal, belerakom a halfilé felét, fűszerezem sóval, borssal. Ráteszem a zúzott fokhagymával elkevert parajt. és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is ráteszem, sózom és borsozom.

    Az egészre ráöntöm a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsolom a megmaradt vajat. 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.

    Tipp:

    Köretnek steak burgonyát készítettem mellé, a következő módon:

    A krumplit héjában megfőztem, majd megpucoltam, a nagyobbakat félbevágtam, és forró olajban aranybarnára sütöttem. Tálaláskor egy pici fűszersóval, vagy ételízesítővel szórom meg.

    A csőben sült hal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 118 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá