Csőben sült hal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 50 dkg parajkrém
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A sajtot lereszelem, és elkeverem a tojással, a tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel. A fokhagymát áttöröm, és elkeverem a parajkrémmel.

A paradicsomok héját keresztben bevágom, és pár másodpercre forrásban lévő vízbe teszem, majd hideg vízbe mártom. Lehúzom a héját, és karikára szeletelem. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)

Egy jénai tálat kikenek vajjal, belerakom a halfilé felét, fűszerezem sóval, borssal. Ráteszem a zúzott fokhagymával elkevert parajt. és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is ráteszem, sózom és borsozom.

Az egészre ráöntöm a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsolom a megmaradt vajat. 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.

Tipp:

Köretnek steak burgonyát készítettem mellé, a következő módon:

A krumplit héjában megfőztem, majd megpucoltam, a nagyobbakat félbevágtam, és forró olajban aranybarnára sütöttem. Tálaláskor egy pici fűszersóval, vagy ételízesítővel szórom meg.