Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos, borsos halfilé recept

Citromos, borsos halfilé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 1 kg tengeri halfilé (fagyasztott)
    • 1 citrom leve
    • kevés só
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kanál mustár
    • 2 kanál tejföl vagy Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • néhány gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz rozé bor

    Elkészítése:

    A fagyasztott halfilét kiolvasztottam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá és megsóztam.

    Forró olajban néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem és leitattam a zsiradékot.

    Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is).

    A közben elkészült vajas krumplipürével és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek